Det nya året 2015

Detta händer på stuteriet :)

Senaste nytt

13 oktober : Ja lite har hänt här sedan sist : Vi var i Laholm på utställning den 11 okt & det blev en trevlig dag på många vis . Lusen fick 5 x 8 = 40 p och blev klassvinnare .Bugatti visades som valack för första gången och han fick fina 41 p & knep Championvalack titeln :) Sissel vann sin handlerklass  & fick även pris som Bäst Klädda .  Nu är det snart dags för årets sista utställning i Sölvesborg & det blev Arnim & Lusen som får åka med -vi får se vad dom presterar ;) 
Thalia har vi tagit hem pga att hon var för hög i hullet och då hon haft fångkänningar tidigare så kändes det som enda utvägen -trist men Thalias hälsa går först !  Så nu har vi några månader framför oss att försöka få henne att gå ner i vikt ...
Hösten är här nu och det blev gjort mycket här i sommar -dock får vi vänta ,med att måla stallets utsida till nästa år + att vi väntar på att få gödselstacken hämtad så vi kan få hit vår nya container . Hagarna ska förhoppningsvis också kunna bli putsade lite .


  

 

Senaste nytt

3 september: Ja nu är hösten på sakta intåg -det känns -  speciellt tidigt på morgonen ..Här är det snart färdig städat & målat i stallen -bara att måla utsidan också .Hagarna är genom gångna och det är puts av stora hagen kvar .Sedan när betes hästarna åkt hem så ska pralinerna upp i de hagarna -så får hagarna närmast gården vila fram till nästa sommar .Dom har varit hårt betade i många år så äntligen kan dom stå i träda :)
Victoria & Thalia är hos sina fodervärdar & Molly är även utlånad fram till våren / sommaren .Jag har glädjen att ha väldigt bra fodervärdar till mina töser & dom står i närheten allihopa också .
Lille Mjolnir glädjer oss varje dag -älskade pralinpojke 😀 Och Delfie är en sådan duktig mamma på alla vis
Närmast blir det utställning i Laholm 3/10 & det blir Bugattis första - spännande -ja också ska Lusen också med 😎 Får se vad Håkan som dömer tycker .
Halm & hölislage är beställt och klart inför vintern också ....det blir lite tomt här nu till vintern " bara " 6 praliner hemma ...🤨
 

 


 


 

 

Senaste nytt

25 augusti : Ja var blev tiden av sedan jag skrev här sist ....4 månader sedan !
Mycket har hänt : ) Maj hade vi Bruksdag med Drive In utställning i Kågeröd-domare för dagen var Birgitta Larsson & vi blev sååå nöjda denna dagen -Arnim fick 41 p & är nu klar för sitt SUCH ! Cerberes fick 43 p & blev 2:a denna dag ! Han kan även titulera sig -Sveriges genom tiderna -högst bedömda minivalack :)
Det blev även andra placeringar i Agility & handlerhopp !
Laurosse åkte denna månad upp till sitt nya hem hos Anna -Lena -han kan inte få det bättre -men han är saknad <3
Thalia hade lite ponnyjobb också -men annars är hon på foder hos lilla Julia & hennes familj som bor i närheten . Victoria är också utlånad till familjen på Simmelsberga gården -även hon har ett toppenhem där :)
 Sedan kom juni ..och den 24 på kvällen kom han äntligen -vårt varmt efterlängtade fölunge <3  Det blev en 43 cm liten fux med stjärn....gissa om lycka var & är total !
Helgen efter var det utställning i Bollerup & Lusen blev Championvalack & vann även till vår stora förvåning även agilityn -han slutar aldrig förvåna oss den grabben ;)

Sissel har även gått på tömkörningskurs sedan i våras , med Arnim & det går väldigt bra för dom -fast det var trögt i början ....Sissel har lärt sig massor som är bra att ha med sig i framtiden.

Dagarna rullade på och den första helgen i augusti var det dags för RIKS i Vetlanda

som iår var ihopa med Ardennerföreningen .Vi hade verkligen en toppenhelg med fint väder , många skratt och  med oss hem hade vi en klassvinst i standardvalack klassen -Lusen .Och en Championvalack med 41 p + Bästa allroundponny -Skäpperöds Cerberes :)
 Vår lille " kotte växer & frodas & har nu fått sitt namn Sisslas Mjolnir -som är ett fornnordiskt namn :Mjölnir var ju åskgudens hammare och Mjolnir är den norska varianten -det slår verkligen blixtar om vår lille pralin ;)

Ska försöka skärpa mej & uppdatera oftare framöver ! Närmast nu är det utställning i Laholm den 3/10 som det ska anmälas till


  

 
 


 


 

 

   

 

Senaste nytt

23 April: Tyvärr har våran lilla pytta Sandbackas Tusensköna ( Daisy Doo) fått åka till hästhimlen .......hon blev illa sparkad på sitt bakben & det var inget att göra ....Nu betar hon med våra töser Diva & Urd på de evigt gröna ängarna .Vi saknar dej älskade lilla häst med det dtora hjärtat <3 <3 <3

Senaste nytt

23 April: Man behöver väl knappast skriva att tiden rusar fram ....nu har våren anlänt iaf och det börjar bli både grönt & varmt ute :) Lite har hänt här : Våran fine Lukas har blivit såld till ett toppenhem och även om det var med sorg i hjärtat -älskade Lukas - så vet jag att han får all den uppmärksamhet & träning som jag inser att jag inte hinner med fn ....Ja man får ibland sälja av kärlek , det vore väldigt egoistiskt att behålla dom när man kan få  erbjudande om så bra hem till dem <3
Även Larousse är såld till ett toppenhem där även han kommer att få ett varmt kärleksfullt hem på alla vis <3 Han ska dock kastreras först & det blir kommande onsdag .Han ska bara återhämta sig  -sen bär det av till Småland :)
Uarda har åkt till Julia där hon blir pysslad med & riden -vilket går över förväntan -hon är till stor glädje där och får MYCKET kärlek och all utsrustning går numera i lila ;) Hon är bara ett stenkast härifrån så vi kan träffa henne när som .
Vickan är också utlånad över sommaren till en närliggande granne & det går hur bra som helst :)
Och Thalia ska vara hos lilla Julia över sommaren -dock ska hon " jobba " som vanligt med de eventen som är inbokade . Och även dom bor nära & är hos människor vi känner väl -ett krav ! :)
Och då det blir aningen " tomt " i stallarna under sommaren så ska vi passa på att bygga om lite + tvätta & måla & fixa så blir det fint & praktiskt bättre till vintern . Vi är även igång att stolpa till nya sommarhagarna -äntligen !!
Och Delfie -lilla hjärtat - går in i de sista månaderna av dräktigheten nu <3 Lilla fölungen lever verkligen loppan i hennes mage -så spännande med en liten fölis på stuteriet -väldigt länge sedan sist ...


 

 


  


 

 

Julia & Thalia i träning inför Milamässan

NYTT ÅR 2015 :  Ja tiden går i ett farligt tempo och det har hunnit bli nytt år t o m sedan jag skrev sist ;)   Vi var på några trevliga julmarknader i December , jul & nyår försvann i ett nafs och nu är vi en bit inne på det nya året . Som väl är har vintern varit snäll iår och vi har tränat inför Milamässan med Julia & Thalia . 
Mässan var nu i helgen och det blev så lyckat på alla vis -jag är varmt tacksam för all sponsring & till dom som kom med sina ponnyer för att medverka i uppvisningarna ! Julia & Thalia gjorde succe -ett sådant fint litet ekipage , som nu ska träna inför Bruksdagen den 9 maj :)
En ny ponny är på ingång och tanken är att hon ska vara hos Emma så Julia kan rida henne framöver . Victoria ska lånas ut till avel då vi inte planerar fler föl framöver . Delfie är i 6.e månaden nu och vi är sååå förväntansfulla <3 <3
Och Daisy ska till vet med sina ben .......
Laurosse ska kastreras nu i vår -fast det vet han inte ;)
 Ja och lite utställningar är inplanerade : Vinslöv 7 mars
Växjö 29 mars
Bruksdag 9 maj i Ekeby
Bollerup 27 juni ...lite tveksamt då Delfie ska föla då  <3

Riks 1-2 aug
Mörrum -får se med Delfies föl
Sölvesborg -ja såklart men det känns länge ännu ;)
Sedan har vi våra fasta event som vi ska till också -allt annat är än så länge ett oskrivet blad:)

Närmast på agendan är Göteborg Horse Show nästa vecka -ska bli skönt att bara flyta rundor bland en massa fina hästprylar ;)

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

 

Senaste nytt

Torsdagen den 11 Januari 2010

Hej alla kära vänner. Drar nu igång min hemsida och ska försöka att göra så gott jag kan.
Ni kommer att få följa Mig Linda, min dotter Sissel och alla våra hästar och andra djur.
Hoppas att Ni har lite överseende att det kan ta lite tid i början. Många kramar Linda och Sissel.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

anette | Svar 19.03.2010 00.44

härligt att det gick bra i frillesås...hästarna skötte sig bra hemma också-anette

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.03 | 14:38

Hej,Jag är lite nyfiken på ponnyagilityn till ett event i Juli.
Vill du mejla mig kring detta så vi kan se vad vi kan åstakomma?
emelie@landskronakarnevalen.nu

...
06.12 | 05:33

Aldra sötaste lille prins
Varmaste julkramar Anna. Ruben. Madonna och Viola

...
20.02 | 12:20

Åååå vad vi kommer sakna Vickan :´-( Hon har verkligen förgyllt vår tillvaro i Sireköpinge. Världens goaste shettisdam <3 Häls Anna (syster till Emma)

...
10.02 | 09:02

Hej hej;).
Jag nappade direkt när jag såg ditt inlägg på Facebook.
Jag har en flicka som ska fylla 7 år i april.så tänkte jag på när de gäller barnkalas?.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS